Zachodniosłowiańska nazwa "Niemcy" w świetle źródeł średniowiecznych - Panic, Idzi (2007)
Zsfassung in engl. und dt. Sprache. - Dt. Zsfassung u.d.T.: Der westlawische Begriff "Niemcy" (Deutsche) im frühen Mittelalter. - Literaturverz. S. [163] - 178