Thuis voelen in de buurt : een opgave voor stedelijke vernieuwing : Een vergelijkend onderzoek naar de buurthechting van bewoners in Nederland en Engeland - Duyvendak, Jan Willem; Van der Graaf, Peter (2009)
Public administration; Sociology Bij het transformeren van probleemwijken naar prachtwijken is veel aandacht voor de fysieke, de sociale en de economische aspecten van achterstand. Maar weinig is bekend over de relatie tussen achterstand en emotionele binding: wat zijn de effecten van de stedelijke vernieuwing op het thuisgevoel van deze bewoners? Dat staat centraal in dit onderzoek waarbij de praktijk in Nederland en Engeland met elkaar vergeleken worden. Aan de hand van data uit het WoonBehoefte Onderzoek/ WoOn (1998 - 2006) en de British Household Panel Survey (1998 - 2003) is de buurthechting van Nederlandse en Engelse bewoners in kaart gebracht.