Wielka gra - Kamiński, Aleksander (2021)
Okupacyjny bestseller. Jedyna publikacja książkowa skonfiskowana w czasie wojny przez Komendę Główną AK. Uznano, że dekonspiruje metody tajnej pracy. W 1981 r. ukazało się wydanie drugoobiegowe, też wykorzystywane jako instrukcja konspiracyjnych metod pracy. Ta książka jest pełną edycją oryginału z 1942 r. Zawiera ilustracje i niezbędne objaśnienia.