Městská galerie - Obrazy s příběhem - Reiner, Martin (2021)
Devět předních českých výtvarníků - devět velkoplošných realizací na zdech domů v brněnském Bronxu! František Skála, Eva Koťátková, Vendula Chalánková, Milivoj Husák, TIMO a další, včetně světově uznávaného Rusa Marata Danilyana! Městská galerie v brněnském Bronxu bude už brzy největší pouliční galerií ve střední Evropě. Město Brno a spolek Nový Bronx spojili své síly v projektu, který chce vrátit někdejší sociálně-vyloučenou lokalitu nedaleko brněnského centra zpátky do městského celku. Lokalita známá jako Bronx prochází dynamickou proměnou a Městská galerie chce dále zvýšit její potenciál stát se kreativní čtvrtí s pestrým uličním životem, přitažlivou pro návštěvníky, kteří před sterilním turismem preferují možnost poznávat tak trochu "jiné město". Příběh celého projektu, který odstartoval v roce 2019, včetně intimních profilů jednotlivých realizací, napsal iniciátor projektu, spisovatel Martin Reiner. Kniha je vybavena skvělými fotografiemi Petra Soldána a několika dalších fotografů. Kniha vychází s podporou statutárního města Brna