Rundāles pils krāsnis : = Stoves of Rundāle Palace - Lancmane, Lauma; Vilīte, Valda (2023)
Unikāla visas Eiropas mērogā - tā par grāmatu, kurā aprakstītas Rundāles pils krāsnis, saka tās autori. Viņiem izdevies atrast vēsturiskus dokumentus, kas liecina, kā Vīnes un Pēterburgas podnieki strādāja, lai darbnīcā Vircavā radītu zili baltos krāšņu podiņus. Uz tiem gleznoti gan cilvēki un ainavas, gan reāli un mītiski zvēri un putni. Tagad grāmatas fotogrāfijās krāsnis skatāmas tuvplānā. Un reizē tā ir skaista dāvana Rundāles pils dzimšanas dienā