Antologia spojrzeń : getto warszawskie - fotografie i filmy = Anthology of glances : the Warsaw ghetto : photographs and films - Duńczyk-Szulc, Anna; Kajczyk, Agnieszka (2023)
Publikacja albumowa składająca się z fotografii oraz kadrów filmowych wybranych z licznych archiwów fotograficznych i filmowych w Polsce i na świecie. Te wizualne świadectwa powstały w latach 1940–1948 w getcie warszawskim i jego ruinach. W książce po raz pierwszy opublikowane zostaną nieznane materiały z powstania w getcie. Fotografie i filmy pochodzą z ŻIH i Muzeum Warszawy, a także z IPN, Archiwum Państwowego w Warszawie, Archiwum Akt Nowych, FINA, z Izraela – Yad Vashem i Ghetto Fighters’ House Museum, ze Stanów Zjednoczonych – United States Holocaust Memorial Museum i YIVO, jak również z Bundesarchiv w Niemczech.