S Fráňou Šrámkem po Sobotecku : [vybor básní Fráni Šrámka] - Šrámková, Miloslava Hrdličková- (1957)
Knížka obsahuje čtyři články osobních přátel Šrámkových (Karel Čapek, Miloslava Hrdličková-Šrámková a Václav Hejn), v nichž se čtenář sbliží s básníkovým soukromím, pozná jeho záliby a vřelý vztah k rodnému kraji, a výbor jeho básní inspirovaných Sobotkou a okolím. Doplňkem je řada obrázků ze Sobotecka.