Finlandssvensk antifascism : Politik, debatt och litteratur 1920-1950 - Ahlbäck, Anders (2025)
Den framväxande fascismen salufördes som ett värn för Finlands svenskhet, samtidigt som ett starkt motstånd mobiliserades i politiskt vitt skilda grupper. Författarna uppmärksammar antifascism i bland annat press, pjäser och föreningsliv.[Bokinfo]