Food and society in classical antiquity

Titel: Food and society in classical antiquity / Peter Garnsey
Verfasser:
Veröffentlicht: Cambridge ˜[u.a.]œ : Univ. Press, 1999
Umfang: XIV, 175 S. : Ill. ; 24 cm
Format: E-Book
Sprache: Englisch
Schriftenreihe/
mehrbändiges Werk:
Key themes in ancient history
RVK-Notation:
Schlagworte:
Vorliegende Ausgabe: Online-Ausg.: 2004. - Online-Ressource.
ISBN: 0511066228 (Sekundärausgabe) ; 9780511066221 (Sekundärausgabe)
  • List of illustrations
  • Acknowledgements
  • Abbreviations
  • Preface
  • Introduction: food, substance and symbol
  • 1
  • Diet
  • 2
  • Food and the economy
  • 3
  • Food crisis
  • 4
  • Malnutrition
  • 5
  • Otherness
  • 6
  • Forbidden foods
  • 7
  • Food and the family
  • 8
  • Haves and havenots
  • 9
  • You are with whom you eat
  • Conclusion: choice and necessity
  • Bibliographical essay
  • Bibliography
  • Index